Nasza kuchnia

Nasza kuchnia opiera się na regionalnych, ekologicznych produktach i tradycyjnych recepturach. Goście wyjątkowo cenią sobie domowe potrawy, tworzone z naturalnych składników przez naszą szefową - Panią Annę. Wspaniały smak i charakter posiłków jest bez wątpienia jednym z największych atutów Villi Źródło i wyróżnia nas spośród innych. Zapraszamy Państwa do naszej jadalni. Alternatywą dla współczesnego wysoko przetworzonego jedzenia jest ocalenie i stworzenie warunków do rozwoju tradycyjnej kuchni - to właśnie na nią stawiamy.

Dodatkowym atutem jest elastyczność i udogodnienia dla alergików - wystarczy zadzwonić przed przyjazdem abyśmy mogli wspólnie przygotować optymalne menu.

Śniadania

serwujemy w godzinach od 8.00 do 10.00 w formie bogatego bufetu szwedzkiego.

Ulubione potrawy dzieci: racuchy, naleśniki, płatki, jajecznica. Serwujemy także regionalne przysmaki z gospodarstw ekologicznych: oscypki, bundz, swojskie mleko, masło, sery, wędliny własnego wyrobu i wiele innych pyszności. W okresie sezonu podajemy rozmaite sałaty i świeże warzywa i zioła z naszego ogródka.

Obiadokolacje

W godzinach 15.30 - 17.30. Dla Państwa wygody podawane w formie bufetu: dwie zupy, dwa dania główne, deser oraz napoje.

Przygotowujemy różnorodne dodatki warzywne i tradycyjne surówki, a także bufet sałatkowy: każdy z Państwa może przyrządzić sałatę własnej kompozycji według upodobań (w okresie bardzo wysokiego sezonu, wysokiego sezonu oraz sezonu - korzystanie z obiadokolacji jest obligatoryjne).

Wędzarnia

Posiadamy własną wędzarnię, wędliny które podajemy Gościom są najwyższej jakości i naszego wyrobu.